MS Otto Sverdrup og MS Maud Hurtigrutens ekspedisjonsskip vil anløpe Træna fast fra sommeren 2022 og vil videreføres i 2023 og 2024. Hurtigruten vil gjeste Træna 14 ganger i løpet av sommeren 22. Første anløp er 20 april. Vedlagt ligger ruteplan for sommeren 22.

Træna har aldri hatt fast anløp av Hurtigruten, så dette blir en stor opplevelse både for de fastboende og gjestene. Hurtigruten omtaler Træna som øya med et snev av Hawaii på sin hjemmeside der ekspedisjonen profileres.

Det forventes 350 - 400 passasjer for hvert anløp som gjennomføres, dette fører til at kommunen nesten dobler sitt opprinnelige folketall under besøket. Skipet vil ha avgang fra Hamburg i Tyskland og det forventes i all hovedsak tyske statsborgere på disse turene.

Træna fikk tidligere denne måneden 100.000,- igjennom tilskuddsordningen Nasjonale turiststier, som vil bli et viktig bidrag for å bevare og forhindre slitasje på Sanna og spesielt i området rundt Kjerkhelleren. Hurtigruten ASA har en god miljøprofil som også vil bli ivaretatt under disse besøkene.

Under oppholdet som vil vare i 6 timer vil gjestene få tilbud om guidet tur til Sanna, Selvær og omvisning på Husøy.

Flere opplysninger om cruiset finner dere på denne linken.

 

Flere opplysninger om skipsbesøket på Træna kan fås ved henvendelse til Kommunedirektør Torild Fogelberg Hansen på tlf: 90503566

 

 

 

MS Otto Sverdrup (MS Finnmarken) - photo credit Hurtigruten _ Agurtxane Concellon (1).jpg

MS Otto Sverdrup - Photo credit Hurtigruten  Agurtxane Concellon