Mange har behov for å ta seg en tur «hjem» til Træna i disse tider. Vi forstår det, men ber deg: Tenk deg om en gang til.

​For akkurat nå er ikke Træna hjemme, selv om det er det i hjertet ditt. Akkurat nå er hjemme der du bor. Så vær så snill og lytt til myndighetenes innstendige oppfordring:

Unngå fritidsreiser.
Ifølge Folkehelseinstituttet er en av tre nordmenn i risikogrupper som kan bli alvorlig syke hvis de blir smittet av koronaviruset. I Træna har vi mange eldre, og mange i de utsatte sårbare gruppene. Hjelp oss å beskytte dem.

I dag er det ikke påvist smittespredning i Træna. Gjør ditt for at vi fortsatt kan ha det slik. For du kan være smittet selv om du føler deg frisk. Forskere mener nå dessuten at koronaviruset kan gi andre symptomer enn forkjølelse og influensa. De nevner kvalme, diare, hodepine og nedsatt lukte- og smaksans f.eks.

Vi forstår godt at du savner Træna og slekt og venner her. Du er kanskje bekymret for dem også. Hold kontakten med dem, men bruk mulighetene du har hjemmefra. Ring dem, send meldinger, chat, send bilder og filmsnutter eller hva du vil. Men ikke besøk dem, ikke nå.

Så ønsker vi deg fra hjertet velkommen tilbake til øyriket vårt når denne vanskelige tida er over. For den går over, forhåpentligvis raskere om vi alle gjør alt vi kan for å hindre smittespredning.

I mellomtida; ta vare på deg og dine. Og ha ei så fin påske som det går an.


Vennlig hilsen
Kommunen din