Hei alle sammen

 

Som dere vet, så ble Træna kåret til årets Innovasjonskommune 2018.  Årsaken til dette er ikke én person, én bedrift eller én organisasjon men helheten i lokalsamfunnet.  Det er at man tenker innovasjon, tenker nyskaping, tenker utvikling.  Det at man møter frem når man inviteres til å bidra til ideskapning og til samtenking/ samhandling.

Træna har egentlig alltid vært et innovativt samfunn.  Folk har alltid tenkt nytt og vært nyskapende.  Trænværinger var blant de første som solgte fisk til England direkte – i tidligere tider.  På Træna har det tidligere vært fiskematfabrikk, det har alltid vært mange selvstendige fiskere der og man har hatt fiskeindustri og andre bedrifter som har tilpasset seg markedet, oppfanget endringer og vist endringsvilje og tilpassing.  Træna har alltid vært og er fortsatt et stort, pulserende samfunn i miniatyr!

At man har vunnet Innovasjonsprisen for 2018 betyr ikke at man nå skal legge seg bakpå og nyte suksessen.  Innovasjonstankene vil garantert fortsette på Træna og vi vil fortsette å være en fyrtårns- og foregangskommune for mange små kommuner som sliter langt mer enn vi gjør.

Innovasjonsprisen er folkets/ innbyggernes pris.  Derfor er det viktig at vi feirer denne sammen.  Det ønsker vi å gjøre med kake og kaffe utfor Træna handel Joker f k torsdag 21. juni kl 15.00 – 16.30.  Jeg håper du vil ta turen innom og bli med på feiringen!

 

Med vennlig hilsen

Træna kommune

 

Per Pedersen

ordfører

 

Brev fra det Kongelige kommunal- og moderniseringsdepartement