Etter mønstringen blir det diskotek for alle. Det blir også kiosk og matservering underveis.

På Træna åpner vi opp for alle som ønsker å delta, så meld dere på!

Kun de mellom 13-20 år kan bli sendt videre til fylkesmønstringen i Bodø.

 

Hva er UKM?

UKM er en møteplass for kreativ ungdom. UKM handler om å ha det gøy gjennom å skape noe sammen.

På UKM kan du gjøre det aller meste som har med kultur å gjøre, og litt til. Du kan enten vise frem noe du er god til, eller lære noe helt nytt. Både på, bak og rundt scena. Kultur er ikke bare sang og dans. Å lage en TikTok, bygge et hus på Minecraft eller lage en sminkevideo er også kultur – og derfor også noe du kan gjøre på UKM! 

 

Kanskje du er god til å arrangere, danse, game, lage kostymer, synge, organisere, fotografere, male, designe, kveile kabler, filme, underholde eller skrive? Det er bare noen få av mange ting man kan gjøre på UKM. Og hvis du ikke er god på noen av disse tingene, kanskje du har lyst til å lære det?

Hvorfor har vi UKM?

Utenforskap

Å ikke være med i gruppa, i samfunnet, vanskeligheter med å finne plassen sin – det er det utenforskap handler om. UKM er en vei tilbake inn i fellesskapet, en nøkkel til integrering.

Talentutvikling

Dagens mediebilde er stappet fullt av konkurransepreget underholdning, der kun vinneren blir hyllet. UKM er ingen konkurranse. Ikke så mange får bli med på konkurransene på tv. Ikke så mange tør å melde seg på heller. På UKM er det plass til alle. Her er det ingen som stemmer deg ut og ingen som har som mål å lage “god TV” ut av deg. Hos UKM får alle sjansen til å vise, og noen ganger finne, sitt talent.

Folkehelse

Musikk demper angst, dans forebygger sykdom. En studie gjort av italienske forskere hevder til og med at et vakkert maleri kan ha samme smertedempende effekt som (smertestillende) medisiner. Og det er musikk i våre ører.

Samfunnsutvikling

Dagens unge skal inn i jobber som ennå ikke finnes. Kanskje må de skape sin egen arbeidsplass. På UKM lærer de ferdighetene de trenger for å klare nettopp det.

 

Håper du vil melde deg på! Les mer om UKM og meld deg på her: Træna (ukm.no)