Årets TV-aksjon

 

Internasjonal Matdag innbrakte kr 22.788 som går til årets TV-aksjon til støtte for 400.000 kvinner som trenger hjelp for å komme ut i arbeidslivet, til å bestemme over egen kropp og til at hennes stemme skal høres.  Omsetningen var på kr 35.000 og da er det kjempeflott at overskuddet ble så stort som det ble.  Takk til Træna handel Joker og til Modolv Sjøset fisk AS som bidro med godt rabatterte varer til Internasjonal Matdag!

De som vokste opp rett etter siste verdenskrig husker kanskje enda Amerikapakkene som ble sendt ut fra USA til langt opp på 1950-tallet.  Mange tror at det var regjeringen i USA som sto bak dette men det var det ikke – det var organisasjonen CARE (oversatt: omsorg) som sto bak disse pakkene.  Og det er samme organisasjon som i år har fått tildelt TV-aksjonen, den norske delen av denne organisasjonen. Så det er overhode ikke en ukjent organisasjon som står bak årets TV-aksjon.

Susanne vil sitte på Træna handel Joker å selge lodd til inntekt for samme formål.  Også på Selvær er det lagt ut loddbøker til inntekt for samme formål.  Jeg har også utfordret skolen og barnehagen til å engasjere seg med inntektsbringende arrangement til dette formålet.  Alle monner drar, heter det i uttrykket, og slik er det også i denne sammenheng.  Det er flere arrangement som gjør at totalresultatet kan bli best mulig.

Søndag den 20. oktober er selve aksjonsdagen.  Da vil man få bøssebærerne på døra.  I år kan du også vippse penger til aksjonen og du kan også bruke en QR-kode for å sende penger via din telefon.  Møte bøssebærerne på en god og hyggelig måte!

 

Med vennlig hilsen

Træna kommune

 

Per Pedersen

Ordfører/ leder av innsamlingskomiteen